Kat in de zak

Het was een dag na ons bezoek aan de dierenarts. Ik was extra vroeg opgestaan met het voornemen om het gehele huis chemisch te reinigen. Alles in een straal van tien meter rondom het hok van de konijnen besloot ik weg te gooien. Dat leek mij het beste. Uiteindelijk stonden er zes vuilniszakken in de hal.

Nu moet u weten dat het wegbrengen van vuilnis niet mijn favoriete activiteit is. Wij wonen drie hoog in een portiek zonder lift en zijn er zodoende toe veroordeeld om elke vuilniszak zes trappen naar beneden te tillen.

Onderweg verslapt de concentratie iets en begint de vuilniszak nonchalant langs de traptreden te schuren. Eenmaal beneden constateer je een kapotte en (inmiddels) lege zak in je hand te hebben en ben je de rest van de dag bezig om met stoffer en blik het portiek te reinigen

Oh, als ik wóórden kon vinden om uiting te kunnen geven aan deze frustratie.

Enfin.

Ook deze keer kwam ik chagrijnig beneden aan met een lege zak. Zakkerijnig, bedacht ik me. Ik bulderde om mijn eigen grap. Een straatkat keek verstoord op. “Ach wat weet jij er nou van”, zei ik gepikeerd.

Snel stopte ik de lege vuilniszak in de container en liep weg, want ik had op deze manier dus echt geen zin in een verder gesprek met de kat.

Nog vijf zakken te gaan.

Gerelateerde berichten

Vorige blog Volgende blog

8 Reacties

 • Reply Tessa | 52druppels.nl 5 oktober 2015 at 05:33

  ik zou hem in huis vast stuk snijden. dan is ie niet zo zwaar

  • Reply naiseschrijft 6 oktober 2015 at 16:13

   Ik noteer dit. En je hebt wederom een goede daad verricht, met deze tip! :-)

 • Reply Zef 5 oktober 2015 at 07:20

  breek me de bek niet op over katten en hun verstoorde blikken! Probeer eens midden in de nacht naar het toilet te gaan zonder beschuldigende blikken.

 • Reply Martha 5 oktober 2015 at 21:39

  je kunt altijd vragen of vriendje onder gaat staan om de zakken op te vangen wanneer je ze uit het raam gooit. Dat hebben vriendje en ik tijdens de verbouwing van de bovenverdieping gedaan.

  • Reply naiseschrijft 6 oktober 2015 at 16:15

   Die was aan het werk! :-( Kan ik anders jou de volgende keer bellen?

   • Reply Martha 6 oktober 2015 at 17:31

    zeker! Werk of geen werk, ik spring op mijn eenhoorn en galoppeer naar je toe

 • Reply sammie 16 oktober 2015 at 16:32

  Haha, herkenbaar wel. Heel vreemd ook dat de vuilniszakken met glas er in altijd het eerst lijken te scheuren.. Ik laat het dan altijd liggen in de lift (hebben we) die bejaarden hebben toch heel de dag niks te doen ;)

 • Reageer