Mensendieck

De tijd verstreek en inmiddels waren de Hernia, de Afwijking, de Zenuwbeschadiging en ik vijftien maanden samen. Het was een stormachtige relatie ten gevolge waarvan mijn lichaamshouding zo scheef als een schaats was.

Daarom moest ik naar de therapeut Mensendieck.

Met de verwijsbrief in mijn hand probeerde ik zo casual mogelijk plaats te nemen in de wachtkamer.

Al vrij snel werd ik voor mijn intakegesprek binnen geroepen door een jongen van dertien die mijn therapeut bleek te zijn.

Het was de bedoeling dat ik naakt voor een spiegel ging staan, zo vertelde hij. De brugklasser zou mij vervolgens gaan bekijken. Ik keek inmiddels nergens meer van op.

Dus terwijl ik probeerde om mij uit mijn skinny jeans te pellen, reed de jongen alvast enthousiast door de ruimte met verrijdbare spiegels. Ook sleepte hij wat matjes door de zaal.

Uiteindelijk positioneerde de jongen een drietal spiegels rond mij en slenterde om mij heen terwijl hij dingetjes opschreef in een geel notitieboekje.

Hij kwam vrij snel met zijn diagnose: ik had houding C. De puber startte een lang betoog dat er samengevat op neer kwam dat mijn lichaamshouding een ramp van ongekende proporties was. “Is er bijvoorbeeld ook nog iets positiefs over te zeggen?”, vroeg ik.

“Nou ja. Het is goed dat je gekomen bent”, antwoordde hij.

Ik kreeg allerlei oefeningen mee. Deze moet ik ongeveer twintig keer per dag uitvoeren. Op advies van de jongen heb ik een reminder op mijn telefoon, die mij hier op gezette tijden aan herinnert.

Het is dan de bedoeling dat ik onmiddellijk alles uit mijn handen laat vallen en bijvoorbeeld midden in de supermarkt sneeuwengeltjes ga maken op de grond, zoals ik had geoefend met het Mensendieck-knaapje.

Dit even ter info naar de mensen in mijn omgeving. En neem gerust ook deel aan de oefeningen als je mij allerlei heftige armbewegingen ziet maken: het kan nooit kwaad.

Voor je het weet heb je houding C.

Gerelateerde berichten

Vorige blog Volgende blog

3 Reacties

  • Reply Martha 1 oktober 2015 at 17:19

    Lastig wanneer de wederhelft van je relatie je zo moeilijk los kan laten.

  • Reply Tessa | 52druppels.nl 2 oktober 2015 at 15:14

    Haha, zo casual mogelijk plaatsnemen… Ik ben fan!

  • Reply Een hernia in de uitvaart-branche | Marjolein schrijft 19 november 2016 at 20:34

    […] Hoe de diagnose werd gesteld? En hoe het hierna verder ging? […]

  • Reageer